Kosár

>>>
 
 

Belépés

 

Warren Buffett jelenti - Leckék befektetőknek és vállalatvezetőknek


Warren Buffett kétségkívül az elmúlt fél évszázad legsikeresebb gyakorló befektetője. Elismert piaci szereplő, akinek befektetési filozófiája kiállta az idő próbáját: az 1973-as olajválság, az 1987. októberi „fekete hétfő”, az 1990-es évek végének technológiai lufija és annak kipukkadása, a 2008-as összeomlás mind-mind olyan piaci sokk, amelyből Buffett és vállalata, a Berkshire Hathaway eredményesen jött ki. Ötven éven át nem tart ki a szerencse, egy-két jól sikerült húzással nem lehet a részvénypiaci indexeket tartósan felülteljesíteni, ehhez több kell - olyasvalami, amiért a szerző méltán érdemelte ki az „omahai bölcs” elnevezést.

Buffett „üzlettársai” - a Berkshire részvényesei - évről évre felbecsülhetetlen értékű informális oktatásban részesülnek a közvetlen és nyílt hangvételű levelekből, amelyekben elnökük a vállalat eredményeiről számol be, s őszintén vall befektetési filozófiájáról. Jelen kötet az elmúlt mintegy három évtized ilyen írásaiból áll össze a befektetések és a vállalatvezetés fontos témaköreit taglaló folyamatos olvasmánnyá. Elsőre talán nem magától értetődő, hogy Buffett miért ír a vállalatirányításról, az akvizíciókról és a fúziókról vagy éppen a számviteli politikáról - ám az olvasó számára hamar kiderül, hogy ezen üzleti területek megértése és helyes megítélése elengedhetetlen a Buffett-féle befektetési eredményekhez.

Warren Buffett az elmúlt fél évszázad legsikeresebb gyakorló befektetője. Véleményformáló erő, akinek piaci lépéseit milliók figyelik lélegzet-visszafojtva, s próbálják előre kitalálni. Dőreség - a sikerhez a Berkshire befektetési filozófiáját kell követni, itt pedig semmi szükség a spekulációra és a találgatásra: Buffett mindent őszintén és kendőzetlen elénk tár. Nem marad más feladatunk, mint elolvasni e kötetet, amely nem egy újabb könyv Buffettról - hanem az eredeti: Buffett-tól.

***

„Számtalan könyvet írtak Warren Buffettról. Két általam jegyzett mű a befektetési megközelítését elemzi. Két életrajz, valamint néhány rövidebb írás is született róla, amelyek mind a bölcsességét és kedvességét emelik ki. Ezen könyvek nyilvánvaló értékeik ellenére sem tudják felülmúlni az igazit.

Sokszor kívántam, bárcsak lenne egy egyszerűen használható kézikönyv, amelyben újraolvashatnék egy bizonyos passzust, amire egy korábbi éves beszámolóból emlékeztem. Lawrence Cunninghamnek köszönhetően immár a kezünkben tarthatjuk Warren Buffett tanításainak szépen rendezett és könnyen használható, hiánypótló gyűjteményét.

Buffett elvei időtlenek, ajánlásai pedig felbecsülhetetlen értékűek. Ha volt szerencséjük olvasni a Berkshire Hathaway éves jelentéseit, bizonyára örömmel találkoznak újra az ott leírt sorokkal. Ha még soha nem olvasták a huszadik század legnagyobb befektetőjének tartott ember tanácsait, ritka élményre készülhetnek fel.”

Robert G. Hagstrom, a Warren Buffett portfólió és A Warren Buffett-módszer című könyvek szerzője

Termékek


8000 Ft rendelési érték felett INGYENES kiszállítás!


Kapcsolat

A4C Books
(A4C Marketing Kft.)
1092 Budapest, Bakáts tér 2.
(bejárat a Bakáts u. 5-7. felől)
Telefon: (1) 456 7400;
(30) 241 6889

Ügyfélszolgálatunk
nyitva tartása:
H - Cs: 9.00 - 17.30
P: 9.00 - 16.30