Kosár

>>>
 
 

Belépés

 

Benjamin Graham: Az intelligens befektető


"Egyértelműen a legjobb könyv, amit a befektetésekről valaha is írtak!" - Warren Buffett

"...olvassák és tanuljanak belőle Önök is, nekem két évtizede van karnyújtásnyira a polcomon, sokat és haszonnal forgattam ez idő alatt." - Jaksity György


A 20. század legkiválóbb befektetési tanácsadója, Benjamin Graham világszerte emberek millióit oktatta és inspirálta. Graham „értékalapú befektetésről” alkotott filozófiája - amely megóvja a befektetőket a komoly hibáktól, és megtanítja őket, hogyan alakítsanak ki hosszú távú stratégiákat - 1949-es első kiadása óta a részvénypiaci bibliájává tette Az intelligens befektető című művét.

Az azóta eltelt időszak piaci fejleményei igazolták Graham stratégiáinak bölcsességét. Jelen átdolgozott kiadás, amely változatlan formában közli a szerző eredeti szövegét, a neves pénzügyi szakíró, Jason Zweig naprakész kommentárjaival aktualizálja annak mondanivalóját. Zweig a piac jelenkori realitásaiba enged betekintést, párhuzamot von Graham példái és korunk pénzügyi szalagcímei között, és segít az olvasónak megérteni, hogyan alkalmazza Graham elveit.

Az intelligens befektető aktualizált kiadása alapvető és nélkülözhetetlen mű, amely pénzügyi céljaink eléréséhez nyújt felbecsülhetetlen értékű segítséget.


Benjamin Graham (1894 - 1976)

Amerikai közgazdász és hivatásos befektető, az értékalapú befektetés atyja, akinek gondolatai korunk számos sikeres üzletemberére voltak ösztönző hatással. Befektetési megközelítését 1928-tól kezdve oktatta a Columbia Business Schoolon, majd az először 1931-ben megjelent Security Analysis (Értékpapír-elemzés) című híres könyvében tovább finomította azt. Tanítványai közé tartozott többek között Warren Buffett, William J. Ruane, Irving Kahn és Walter J. Schloss. Buffett számtalanszor elmondta, hogy Grahamnek köszönheti a befektetésekhez elengedhetetlen stabil szellemi alapokat, és apja mellett ő volt az, aki leginkább befolyásolta életét. Graham olyan hatással volt tanítványaira, hogy ketten közülük, Buffett és Kahn, róla nevezték el gyermekeiket: Howard Graham Buffettnak és Thomas Graham Kahnnak.


Jason Zweig jegyzete Benjamin Grahamről (pdf)


Jason Zweig

A Money magazin vezető újságírója, a Time vendég cikkírója és az Amerikai Pénzügyi Történelem Múzeumának kurátora. Korábban a Forbes vezető szerkesztőjeként dolgozott. 1987 óta ír befektetésekről.
Jaksity György könyvajánlója


Ahogy mondani szokták, a cinikus az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek sincs tisztában az értékével. Nos, ha valaki tisztában van a befektetések értékével, akkor az Benjamin Graham. Az Értékpapír-elemzés (Security Analysis) című, az 1929-es válság után 1934-ben megjelenő, David Doddal közösen írt könyvével indult meg a huszadik századi befektetői ikonná válás útján, amelynek egyik kiemelkedő állomása Az intelligens befektető (The Intelligent Investor) című műve, amely 1949-ben jelent meg először. Warren Buffett az apja után rá második legnagyobb hatással bíró emberként és a huszadik század legjobb befektetési szakembereként jellemzi.

Mit tehet hozzá még ehhez egy magunkfajta halandó? Talán annyit, hogy jó könyv, olvassák és tanuljanak belőle Önök is, nekem két évtizede van karnyújtásnyira a polcomon, sokat és haszonnal forgattam ez idő alatt.

Kapcsolódó dokumentumok

zweig_jegyzete_Grahamrol.pdfzweig_jegyzete_Grahamrol.pdf

Termékek


8000 Ft rendelési érték felett INGYENES kiszállítás!


Kapcsolat

A4C Books
(A4C Marketing Kft.)
1092 Budapest, Bakáts tér 2.
(bejárat a Bakáts u. 5-7. felől)
Telefon: (1) 456 7400;
(30) 241 6889

Ügyfélszolgálatunk
nyitva tartása:
H - Cs: 9.00 - 17.30
P: 9.00 - 16.30